Museumön vid Christians Brygge (Tøjhusmuseet, Teatermuseet, Thorvaldsens museum)

På Christians Brygge, i närheten av Köpenhamns centrum och Nyhavn, finns en fantastisk ö med en mängd historiska byggnader och museum. Besök till exempel Tøjhusmuseet, Teatermuseet eller Thorvaldsens museum, eller varför inte ta en promenad längs kanalen och njut av såväl nya som äldre arkitektoniska pärlor.

Kristian IV:s brygghus

Kristian IV:s brygghus är en av Köpenhamns äldsta byggnader. Det stora huset har ett fantastiskt läge mitt i den historiska miljön runt Frederiksholms kanal och ligger alldeles i närheten av Köpenhamns hamn. Tanken är att huset framöver ska öppnas för allmänheten och inrymma en utställning bestående av sten- och gipsfigurer från de statliga slotten – samt öppnas för evenemang av olika slag.

Den svarta diamanten

På Slotsholmen ligger det kungliga bibliotekets allra nyaste byggnad, den svarta diamanten, som uppfördes 1999. Byggnaden är ett kulturhus där man anordnar föredrag, debatter, musik- och teaterevenemang – och här finns bland annat en internationell författarscen. Huset och dess närmiljö förgylls av ny och äldre konst, och i kulturhuset ordnas en mängd utställningar och evenemang.