Pin it

Övernatta på Copenhagen Strand – ett mysigt hotell

I hjärtat av Köpenhamn, men ändå på visst avstånd från stadens larm, ligger ett gammalt packhus som uppfördes 1869. Där ligger Copenhagen Strand – ett mysigt och charmigt hotell.

Atmosfären är varm och välkomnande, och inredningen har en diskret maritim klang. I källaren finns receptionen och loungen, och här hittar du även hotellets frukostrestaurang.

Hotellet har 174 rum, vissa av dem med burspråk där du kan sitta och titta ut över vattnet. Hotellets svit har utsikt rakt ut över kanalen – ett rum som verkligen manar till ro och stillhet efter en dag fylld av upplevelser ute i staden.

Hotellets läge

Hotellet ligger alldeles vid kanalen på Havnegade – ett av Köpenhamns mest centrala och mysiga lägen. Det är enkelt att ta sig till hotellet med tunnelbana, buss, tåg och flyg. Alldeles om hörnet hittar du Nyhavn och Kongens Nytorv, där en mängd upplevelser lockar till en verkligt rolig dag.

I området hittar du även Kongelige Teater, konstmuseet Charlottenborg, Fotografisk center, shoppinggatan Strøget och härliga gourmetrestauranger. Det gamla Nyhavn är en turistmagnet av sällan skådad kaliber, i synnerhet sommartid.

Restaurangerna förvandlas till trottoarcaféer där du kan sitta mitt i myllret och slappna av med en fatöl, eller kanske sitta på kajkanten och vifta med tårna. Från Nyhavn åker de välkända rundtursbåtarna med sina guider runt längs Köpenhamns kanaler. Här kan du sitta i bortåt en och en halv timme och njuta av att lyssna på berättelser om både nu- och dåtid – något som även Köpenhamnsborna själva gärna gör.

Bo centralt och upplev staden

Fördelen med att ha Copenhagen Strand som utgångspunkt är bland annat att du bor centralt, men ändå diskret, och så fort du kliver ut från hotellet på morgonen möter du den fräscha havsvinden som rufsar om ditt hår.

Ska du övernatta i staden under en längre tid rekommenderar vi också att du väljer en endagstur ut till den lilla vackra ön Ven i Öresund. Övernatta på Copenhagen Strand och få tid till mer.