Övernatta på Copenhagen Strand – ett mysigt hotell

I hjärtat av Köpenhamn, på visst avstånd från stadens buller, hittar du det mysiga och charmiga hotellet Copenhagen Strand i ett gammalt packhus som uppfördes 1869.

Atmosfären är varm och välkomnande, och inredningen har en klassisk nordisk design. Receptionen och loungen ligger i källaren och i förlängning av dem ligger hotellets frukostrestaurang.

Hotellet har 174 tysta rum, vissa av dem med burspråk där du kan sitta och titta ut över vattnet. Några har direkt utsikt över vattnet medan andra har utsikt över de renoverade husen runt hotellet. Hotellets sviter och Executive-rum har utsikt över vattnet – rum som verkligen manar till ro och stillhet efter en dag fylld av upplevelser i staden.

Hotellets läge

Hotellet ligger på Havnegade i Köpenhamns hamn – ett av Köpenhamns mest centrala och mysiga lägen. Det är enkelt att ta sig till hotellet med metro, buss, tåg och flyg. Alldeles om hörnet hittar du Nyhavn och Kongens Nytorv, där en mängd upplevelser lockar till en verkligt rolig dag.

I området hittar du även Det Kongelige Teater, konstmuseet Charlottenborg, Fotografisk center, shoppinggatan Strøget och härliga gourmetrestauranger.

Nyhavn är ett kapitel för sig: Restauranger och trottoarcaféer där du kan sitta mitt i myllret och koppla av med en fatöl, eller kanske sitta på kajen med fötterna ut över kanten. Från Nyhavn utgår de välkända guidade kanalbåtarnas rundturer längs Köpenhamns kanaler. Här kan du sitta i en och en halv timme och njuta av att lyssna på berättelser om både nutid och dåtid – något som även Köpenhamnsborna själva gärna gör.

Bo centralt och upplev staden

Copenhagen Strand ligger i stadsdelen Gammelholm som har fått sin prägel av de lokala invånarna som är stolta över denna vackra, men för turister ganska okända, stadsdel. På Strand bor du centralt och här kan du umgås med de lokala invånarna.

Om du ska övernatta i staden under en längre tid rekommenderar vi också att du väljer en endagstur ut till den lilla vackra ön Ven i Öresund. Övernatta på Copenhagen Strand och få tid till mer.