Pin it

Copenhagen Strand – mysigt 3-stjärnigt hotell i centrum

Alldeles vid Köpenhamns hamn ligger det mysiga gamla packhus som idag inrymmer hotellet Copenhagen Strand. Hotellet ligger bara ett stenkast från Kongens Nytorv, Nyhavn, Strøget och Amalienborg. Med hamnbussen tar det bara ett fåtal minuter till Operahuset.

Mitt emot hotellets entré ligger den lilla färja som går till ön Ven. Behöver du lite frisk luft, eller ska stanna i staden en längre tid, då är det idé att ta en trevlig endagstur till den trevliga lilla ön.

Hotellets historia och resurser

Det gamla packhuset är från 1869 och var en gång i tiden en pappers- och kartongfabrik. För att släppa in lite mer ljus i den gamla byggnaden och dess rum har små burspråk lagts till. Härifrån går det också att se kanalen.

Hotellet är inrett i en rustik och diskret maritim stil som bidrar till att ge hotellet en lugn och mysig atmosfär. Om du bokar en av hotellets sviter kan du få utsikt över kanalen. En härlig plats att vistas en längre tid.

I källaren hittar du hotellets rustika frukostbuffé. I lobbyn ligger ett businesscenter med tillgång till dator, skrivare och kopiator. Dessutom erbjuder hotellet också möjlighet att hyra en möteslokal som inrymmer 10 personer.

Vad vill du se i Köpenhamn?

Från Copenhagen Strand är det enkelt att ta sig runt i staden. Hotellet ligger nära inpå både tunnelbane- och busshållplatser, och glöm heller inte hamnbussen.

Du kan både välja att bli kvar inne i staden och besöka några av de traditionella turistattraktionerna och ta dig ut ur staden till exempelvis konstmuseet Louisiana, och dessutom ta en titt på närområdet. Här finns mängder av små mysiga ställen.

Amaliehaven är en härlig plats för en promenad, men också butiksgatorna Bredgade, St. Kongensgade och Gl. Strand har mycket att erbjuda, bland annat konstutställningar – 2010 hade t.ex. regissören David Lynch en utställning här.

Upplev Köpenhamn och övernatta på Copenhagen Strand.