Pin it

Övernatta på ett mysigt hotell i centrala Köpenhamn

På Havnegade i det Köpenhamns kärna ligger Copenhagen Strand i fint läge i ett av de rustika gamla packhusen från 1869 som ligger alldeles vid hamninloppet.

Runt hörnet ligger Nyhavn som alltid har en mängd festligheter och roliga stunder att bjuda på, i synnerhet sommartid. Härifrån når du enkelt resten av staden via buss, tåg, tunnelbana, vattenbuss, bil och flyg.

Det är dessutom enkelt att helt enkelt cykla eller promenera runt till många av stadens sevärdheter.

Copenhagen Strand

Det gamla hus där det trestjärniga hotellet är inrymt är restaurerat med omsorg och inrett i diskret maritim stil som påminner om vårt läge vid vattnet. Hotellets läge och miljö manar till njutning, frid och storstadsupplevelser.

Platsen är innesluten av en varm och välkomnande stämning. Hotellet har 174 härliga rum med trådlöst internet, minibar, TV och sköna sängar som omfamnar din kropp under sömnen.

Bortom lobbyn hittar du frukostrestaurangen där du kan avnjuta en god och rejäl dansk frukostbuffé innan du söker dig ut i staden.

Oaser och attraktioner i närheten

Under de senaste åren har Köpenhamn etablerat ett antal stadsstränder, både i och utanför centrum. Tre av dem ligger ganska nära Copenhagen Strand, och du har därför möjlighet att ta ett morgondopp ute i det fria.

Det närmaste är Ofelia Beach vid Skuespilhuset. Här finns 11 000 m2 sandstrand, gräsmattor och utomhusservering. Under somrarna anordnas mängder av utomhusevenemang här.

Du kan också välja att ta DFDS gröna kanalrundfartsbåt till Halvandet som ligger på andra sidan kanalen. Här kan du luta dig tillbaka i solstolarna och avnjuta den avslappnande atmosfären och helt glömma både tid och plats. Här erbjuds en enkel meny med grillad fisk eller kött med tillbehör som fulländar din dag samtidigt som du blickar upp mot stjärnorna.

Njut av staden och välj Copenhagen Strand som utgångspunkt.